Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е инспектирал руската военна групировка в Украйна и е разговарял с военните на предната линия. Това съобщиха в неделя пред журналисти в Министерството на отбраната на Руската федерация, предава ТАСС.

В рамките на работно пътуване в Южния военен окръг Шойгу облетя районите на дислокация на войските и провери позициите на руските части на фронтовата линия, съобщиха от военното ведомство.

"На предната линия Сергей Шойгу разговаря с руски военнослужещи и благодари на личния състав за образцовото изпълнение на бойните задачи“, обясниха от министерството.

На командния пункт на групировката началникът на военното ведомство изслуша доклади на командирите за текущата обстановка и действията на Въоръжените сили на РФ. Министерството на отбраната добави, че Сергей Шойгу е обърнал специално внимание на организацията на поддръжката на групировката, условията за разполагане на личния състав в полеви условия, както и на работата на тиловите и медицински части.

В петък руският президент Владимир Путин, по време на посещение в щаба на т.нар.  "специална операция“, изслуша доклад за хода на военните действия, проведе среща и отделни срещи с командирите. По-специално президентът изслуша предложенията на военните лидери относно планове за краткосрочни и средносрочни действия.