Руската армия ефективно намалява военния потенциал на Украйна, удряйки критична инфраструктура, заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу. Той отбеляза, че ударите се нанасят с високоточно оръжие. Засегнати са обекти на военната инфраструктура, както и обекти, които засягат намаляването на военния потенциал на Украйна, съобщава РИА Новости.

Според Шойгу "киевският режим продължава да извършва терористични действия за унищожаване на мирното население и унищожаване на социални обекти".

Той уточни, че ВСУ обстрелват АЕЦ, както и пунктове за евакуация и места за раздаване на хуманитарна помощ. Шойгу посочи също, че за последните десет дни са били прехванати над 200 ракети HIMARS.

Освен това, по думите му, през последните две седмици са унищожени почти 200 чуждестранни наемници, две ракетни установки HIMARS, 235 други бронирани машини, 74 танка и 268 тежки картечници.

Руските въоръжени сили продължиха да нанасят удари с високоточно оръжие с въздушно и морско базиране по военното командване и енергийните системи на Украйна, съобщи на брифинг говорителят на министерството на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков.