Няколкоетажна сграда, използвана като гараж, рухна във финансовия квартал на Долен Манхатън, в резултат на което загина един човек, а петима други пострадаха, съобщава Associated Press.

Очевидци разказват, че срутването "се почувства като земетресение – сякаш земята се отвори“. По данни на местните власти загиналият е бил работник. Продължават претърсванията на място, за да се установи дали към момента на рухването в сградата е имало и други хора. На петимата пострадали се оказва медицинска помощ, но по-подробна информация за състоянието им не се привежда.

Инцидентът се е случил около 16:00 часа местно време, на няколко пресечки от кметството и Бруклинския мост и на малко по-малко от километър от Нюйоркската фондова борса. Евакуирани са намиращите се в непосредствена близост общежитие и училище, като оценката за безопасността на сградите продължава.

Засега не се посочват причините, довели до произшествието. По данни на агенцията сградата е била използвана за гараж от 20-те години на миналия век.