Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е направил проверка на работата по възстановяването на инфраструктурата на анексираните от Украйна територии в Донбас, съобщава ТАСС, като се позовава на изявление на ведомството.

"Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу в рамките на работно пътуване в зоната на специалната военна операция провери работата на Военностроителния комплекс на Министерството на отбраната на Русия за възстановяване на инфраструктурата на Донбас", се казва в прессъобщението.

В Мариупол министърът инспектира готовността на вече пуснатите в експлоатация съоръжения и хода на работата на обектите на строящите се съоръжения и сгради.

Както уточняват от ведомството, на министъра на отбраната са представени и Републиканският спасителен център на Министерството на извънредните ситуации, многофункционален медицински център и нов микрорайон от 12 пететажни жилищни сгради, построени от военни строители, и е отчетен нов жилищен микрорайон в процес на изграждане в града от шест девететажни жилищни сгради, детски градини и училища, както и модерен комплекс на Федералната медико-биологична агенция.

Шойгу е информиран и за изграждането на голям водопровод, който свързва Ростовска област и Донбас от река Дон до канала Северски Донец-Донбас, който ще осигури с вода много населени места в региона.