Сателитни снимки, които наскоро се появиха в медиите, потвърждават факта, че комуникационният център на руския Черноморски флот в Севастопол е бил поразен, както и показват степента на щетите от него, пише украинското военно издание Defense Express.

Проектът "Схеми" на радио "Свобода" разпространиха снимки, показващи удара на една или повече крилати ракети, поразили централната част на триетажната сграда. На снимките се вижда, че на мястото на сградата има огромна дупка.

В социалните мрежи се появиха и снимки, направени директно на мястото на атаката. От тях се вижда, че сградата е опожарена отвътре, въпреки че отвън изглежда непокътната.

Има и снимки на останките от открити в Севастопол крилати ракети, използвани за атака на 24 март 2024 г. Твърди се, че това са фрагменти от френски крилати ракети SCALP-EG.

В същото време един от руските военни блогери вече заяви, че ударът е засегнал не само големите десантни кораби "Азов" и "Ямал", но и разузнавателния кораб "Иван Хурс". Такива данни все още не са потвърдени, но и не са отречени.