Самолет на ООН е унищожен при сблъсъци между суданската армия и Силите за бързо реагиране на международното летище в Хартум. Това съобщи телевизионният канал Al Arabiya.

На кадрите, показани от телевизионния канал, се виждат обгорели фрагменти от фюзелажа на самолета. Al Arabiya не уточнява чии действия са довели до унищожаването на самолета, както и на какво се основава твърдението за принадлежността му към ООН.

В същото време РБК-Украйна с позоваване на Air plus news и пресслужбата на SkyUp съобщи, че самолет Boeing 737 на украинска авиокомпания е бил запален.

SkyUp отбеляза, че е известно за работата на авариен маяк на един от двата самолета на авиокомпанията, разположен на летището в Хартум (столицата на Судан).

Към момента е невъзможно да се установи състоянието на самолета и евентуалните щети. 36-те служители, които са в страната, са на относително безопасно място, има комуникация с тях.

"Основната ни задача сега е да организираме безопасни условия за престой на служителите и да им помогнем да напуснат страната възможно най-скоро. Този път работим с Посолството на Украйна в Египет, Почетното консулство на Украйна в Судан, Министерството на Външните работи на Украйна и други правителствени агенции“, се съобщава в изявление на авиокомпанията.