Самолет на Северноатлантическия алианс е успял да проследи траекторията на ракетата, паднала на територията на Полша, съобщава CNN.

"Разузнавателна информация с курса на ракетата беше предоставена на НАТО и Полша“, цитира канала представител на Алианса. Той обаче не даде информация за мястото на изстрелването на ракетата.

Според него самолетът, проследил ракетата, е извършвал редовен разузнавателен полет около територията на Украйна и е прелетял над територията на Полша във вторник.

По-рано полското външно министерство излезе с изявление, че произведена в Русия ракета е паднала във вторник на територията на село Пржеводов в източната част на страната, убивайки двама души. В същото време според президента на републиката Анджей Дуда все още не е установена точната собственост на боеприпасите. На свой ред президентът на САЩ Джо Байдън отбеляза, че има предварителна информация, която оспорва твърденията, че падналата в Полша ракета е изстреляна от Русия. Според американския лидер "от гледна точка на траекторията е малко вероятно той да е бил пуснат от Русия"

Руското министерство на отбраната съобщи, че не са нанасяни удари по цели в близост до украинско-полската граница с руско оръжие. Както подчертават във ведомството, публикуваните от полските медии снимки на останките от мястото на инцидента нямат нищо общо с руските оръжия.