Над 90 000 членове на гръцката партия СИРИЗА вече са се изправили пред урните на вътрешнопартийните избори, за да изберат новия лидер на партията, съобщи електронното издание на атинския ежедневник Kathimerini

Изборите ще приключат в 20:00 часа (съвпада с българското), а резултатите за 50% от гласовете се очаква да бъдат обявени малко след 21:00 часа.

Гласуването в 570 избирателни секции е започнало в 8:00 часа сутринта, като право на глас имат членовете на партията и регистриралите на място в секциите като членове. По информация към 15:00 часа преди затварянето на урните ще се изправят над 100 000 членове на партията.

В проучване преди партийния вот е обявено, че най-голямо предимство има Ефи Ахциоглу с 35% срещу 19% за Стефанос Каселакис. Следващите претенденти са  Евклидис Цакалотос с 12%, Никос Папас с 4% и Стефанос Цумакис с 3%.

"Днес е важен ден, това е ден на демократично участие, ден на укрепване на прогресивната фракция, ден на обновяване на модерната левица“, заяви сутринта Ефи Ахциоглу, веднага след като упражни правото си на глас в избирателния център Перистери.