През нощта на 20 юни безпилотни самолети на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са атакували склада за горива и смазочни материали на "Тамбонефтепродукт" и резервоарния парк "Енемска" на "ЛУКОЙЛ-Югнефтепродукт", пише "Укринформ", като се позовава на източник от службата за сигурност.

"Дроновете на СБУ продължават да намаляват икономическия и военния потенциал на Русия за водене на война срещу Украйна. Миналата нощ специалните сили на СБУ удариха склада за горива и смазочни материали на "Тамбонефтепродукт" и Енемския резервоарен парк на  "ЛУКОЙЛ-Югнефтепродукт", е посочил източникът  на украинската медия.

"В тези съоръжения се обработват и съхраняват суровини и готови продукти, които по-късно отиват за нуждите на руската армия. След поредица от удари с дронове на СБУ, избухнаха пожари и в двете съоръжения", е посочил още той.

"Ударите на Службата за сигурност на Украйна по предприятия, които работят във военната промишленост на Руската федерация, намаляват ресурсите, благодарение на които врагът може да води война, и принуждават страната да харчи за възстановяване на инфраструктурата. Това е допълнителен бреме за руския бюджет, който вече е обременен от санкции и други икономически предизвикателства, и ще продължим да работи в тази насока", е допълнил  източникът.