Изтребители от самолетоносача на ВМС на САЩ "Дуайт Айзенхауер" са ударили три подземни хранилища в длизо до Йемен, в район контролирани от хутите, предаде The Times of Israel.

Израелската медия се позовава на информация на американски служител, който е говорил при условие за анонимност, за да обсъди военната операция, която все още не е оповестена публично.

Според информация и видеоклипове, някои от които се разпространяват в социалните мрежи, ударите са били чути в йеменската столица Сана. На кадрите се виждат експлозии и дим, който се издига над града.

Няма официални потвърждения за жертвите и произхода на експлозиите. Йеменският телевизионен канал Al-Masirah, който е свързан с хутите, съобщава за нанасяните удари в града.

Бунтовниците хути в Йемен, които са съюзници на Иран и контролират голяма част от северната и западната част на страната, започнаха кампания от атаки с дронове и ракети срещу кораби в Червено море, което бунтовниците описват като опит да притиснат Израел да прекрати войната в Ивицата Газа.

Хутите продължават своята кампания от атаки въпреки двата месеца, през които  САЩ нанася въздушни удари.