Съединените щати са изправени пред недостиг на някои видове оръжия, които доставят на Украйна като част от военната помощ. Това съобщи в четвъртък CNN, позовавайки се на източници.

Според тях намаляването на запасите от оръжия в складовете и неспособността на американската индустрия да ги попълни своевременно са се превърнали в "едно от основните предизвикателства“, пред които е изправена администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, тъй като военната подкрепа за Киев продължава. Според източници на CNN основното безпокойство на американските власти е ситуацията с доставката на Украйна на снаряди за 155-мм артилерийски оръдия, както и на зенитно-ракетни комплекси Stinger.

Освен това източниците на телевизионната компания отбелязват, че американските власти са загрижени за темповете на производство на противорадарни ракети HARM, ракети M31 GMLRS и противотанкови ракетни системи Javelin. В същото време, както отбелязва медията, източници от Пентагона посочват, че недостигът на оръжия в складовете не се отразява на готовността на американската армия, която разполага с отделни запаси от оръжие.