Произведените в Германия крилати ракети Taurus с голям обсег наистина са в състояние да поразят Кремъл от територията на Украйна. Това заяви германският журналист Маркус Прайс в токшоу на телевизионния канал ARD.

Така специалистът коментира поредния отказ на германския канцлер Олаф Шолц да достави на Украйна ракети Taurus, тъй като те с обсег от 500 км и "при неправилно използване могат да достигнат конкретна цел някъде в Москва“.

Притесненията и предпазливостта на канцлера са разбираеми, отбелязва журналистът, тъй като Германия може да се окаже в състояние на война с Русия.

"Ако погледнете картата на Украйна и отидете в Черниговска област на север, ще видите: 500 км и сте в Москва. Всички военни експерти казват, че това оръжие е много точно и мощно. Така че ако кажат, че целта е Кремъл, значи ще удари и Кремъл! Следователно възниква въпросът: възможно ли е да се даде такова оръжие? Канцлерът казва: не, не можете... Ако искаме да не го даваме, а да изпратим войници с него, ще трябва да вземем решение за това в парламента и тогава ние, очевидно, ще се окажем в състояние на война...