Щурмови групи на руските въоръжени сили са поели пълен контрол над жп гара Очеретино, напредвайки по улица Железнодорожная на 1,2 километра на северозапад. Руските войски установяват позиции и по улиците, разположени южно от железопътната станция, пише "Рибар“.

Както отбелязват от Telegram канала, кадри, публикувани онлайн, показват работата на бойна машина на пехотата M2A2 Bradley от 47-ма бригада на Въоръжените сили на Украйна на позиции на руските въоръжени сили в къщи извън селото. Според командира на бригадата те спешно са прехвърлени като "пожарна бригада“, за да запушат пролука в отбраната след бягството на отделни украински части от Очеретино.

Към момента няма информация за контрол над северната част на селото зад жп гарата. В околностите има няколко по-големи сгради, на които ВСУ може да се опре за отбраната на района: територията на тухларната фабрика "Алтком“, училище и местна ВиК.

Както отбелязват от Telegram канала, "ситуацията се развива динамично и е възможно въоръжените сили на Украйна да нямат достатъчно сили, за да сдържат настъплението на руските войски. Ако ВСУ загубят контрол над населената зона, тогава падането на Новобахмутовка и Новокалиново ще бъде само въпрос на време“.