Руските войски са овладели село Хромово в Донецка област, а украинците са избягали, оставяйки ранени и убити. Част от войниците на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са сложили оръжие и са се предали. Това съобщиха за ТАСС от руското министерство на отбраната.

От ведомството също така заявяват, че бойци на руските въздушно-десантни войски (ВДВ) от група войски Юг са овладели населеното място с подкрепата на авиацията, както и артилерия и въздушно разузнаване от безпилотни летателни апарати.

В края на ноември бе съобщено, че части на Южната група войски на РФ са взели Хромово в Донецка област, отблъсквайки украинските въоръжени сили.

"По време на разузнавателни операции и допълнително разузнаване на позициите на украинските въоръжени сили от въздуха десантчиците разкриха отбранителната система на противника, основните опорни пунктове и огневи средства в село Хромово и на подстъпите му. В резултат на контрабатарейна битка , артилерията на групировката потисна огневите позиции на артилерията на украинските въоръжени сили и унищожи откритите пунктове за управление. Щурмовите самолети нанесоха удари по укрепени позиции и укрепления, където се криеха бойци на украинските въоръжени сили", казват от министерството.

Уточнява се, че силите на украинската армия са били деморализирани след точни удари по пунктовете за управление. След като са потиснали огневите средства на ВСУ, десантчиците от няколко посоки, под прикритието на бронирана група на БМП-2 и БМД-2, започват нападение. "Операторите на БПЛА от въздуха придружиха щурмовите части и предупредиха за новооткритите огневи точки на украинските въоръжени сили и минирането на настъпителните маршрути. Откритите огневи средства бяха незабавно унищожени от екипажи на FPV дронове и огън от бронирани групи. Впоследствие щурмови групи на ВДВ, използвайки целия арсенал стрелково оръжие, щурмуваха населения пункт“, се отбелязва в съобщението.