Руските сили напредват практически по цялата линия на съприкосновение в Донецка област. Това съобщи изпълняващият длъжността губернатор на т.нар. ДНР Денис Пушилин, цитиран от ТАСС.

"Като цяло по цялата линия на съприкосновение, почти навсякъде, нашите момчета се движат напред, въпреки факта, че врагът хвърля свежи резерви. Врагът не винаги е подготвен, но врагът не брои загубите и това също трябва да се има предвид“, заяви той.

Пушилин по –специално отбеляза успехи на Мариинското направление. "На Мариинското направление също има определени успехи, в самата Мариинка има заети позиции“, отбеляза той. Пушилин обясни, че освобождаването на селището Мариинка ще позволи украинците да бъдат отблъснати на необходимото разстояние, така че освен всичко друго да не бъде обстрелван Донецк. Също така изпълняващият длъжността губернатор на ДНР добави, че "има напредък със съседни части в посока Курдюмовка".

Според Пушилин боевете за Павловка продължават в посока Угледар. Боевете се водят в районите на Авдеевка и Бахмут. "На Артьомовско (Бахмутско) направление се освобождава директно Артьомовск“, заключи ръководителят на руската администрация в Донецк.