Руските войски са отразили всички атаки на въоръжените сили на Украйна при опит за настъпление в Херсонска област, отбранителната линия се одържа, заяви Кирил Стремоусов, заместник-началник на местната руска администрация, цитиран от РИА Новости.

"На този етап всички атаки са отблъснати и ние продължаваме да държим линията на защита“, каза той във видеообръщение, публикувано в Телеграм.

По думите му украинските войски са се опитали да настъпят в посока Нова Каменка-Берислав с помощта на два батальона от 128-ма планинско-щурмова и танков батальон от 17-а бригада.

"Има голям брой вражески БПЛА със среден обсег и разузнавателен "Байрактар“ (на разстояние, без да навлизат в зоната на ПВО)“, отбеляза още Стремоусов.

Преди това новият командващ на руските сили в Украйна армейски генерал Сергей Суровикин нареди евакуация на град Херсон и частта на Херсонска област на десния бряг на Днепър заради опасения, че украинските войски могат да нанесат масиран ракетен удар по бента на Каховската ВЕЦ и района да бъдат залят с над 1 метър вода.