Въоръжените сили на Руската федерация твърдят, че са ликвидирали 600 украински военнослужещи за денонощие при отразяване на атаки на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Донецкото, Южнодонецкото и Запорожкото направления. Това става ясно от данни, публикувани от Министерството на отбраната на Руската федерация, предава ТАСС.

По време на военните действия в запорожското направление въоръжените сили на Украйна загубиха над 200 военнослужещи. "С компетентните и решителни действия на подразделенията на групировката войски "Восток“, въздушните удари и артилерийския огън всички атаки на противника бяха отбити“, отбелязва руското министерство на отбраната.

На южнодонецкото направление, в района на Времевската дъга, руските войски твърдят, че са отблъснали четири атаки на ВСУ в районите на населените места Новодонецкое, Равнопол и Новодаровка.

Общите загуби на въоръжените сили на Украйна в южнодонецкото и запорожското направление, според Министерството на отбраната на Русия, за ден възлизат на 380 украински военнослужещи, 35 танка, 33 бойни машини на пехотата, включително две Bradley, 38 бойни бронирани машини, включително Бронетранспортьор Striker, както и гаубица Д-20.

Също така, съгласно информацията от руското МО, по време на боевете на Донецкото направление руските въоръжени сили са отблъснали осем атаки за ден и са унищожили до 210 украински военнослужещи, бойна машина на пехотата, бронетранспортьор, три автомобила, два пикапа, както и РСЗО Град. Освен това е унищожен склад за боеприпаси на 109-та бригада на териториалната отбрана край село Суха Балка.