Въоръжените сили на Руската федерация са нанесли удари по танково училище на украинската армия в Харков, където са се намирали чужди танкове и инструктори, съобщи източник на РИА Новости, цитирайки свои съграждани от Харков.

"Танковата школа на ул. "Полтавски път“ 192 в Харков беше атакувана. Според подполните организации онзи ден там са докарани чужди танкове с чуждестранни военни инструктори“, заяви събеседникът на агенцията.

Той също така обяви два удара в микрорайона Нови къщи в квартал Слободски на Харков. Според него там има ударена подстанция, в резултат на което Харков е бил обезточен. Въпреки това сутринта в града се движиха тролейбуси, допълни координаторът.

На 4 април Министерството на енергетиката на Украйна съобщи, че оборудването на енергийната инфраструктура е повредено в Харковска и Днепропетровска области.

Вечерта на 3 април руски войски удариха площадка за монтаж и съхранение на безпилотни летателни апарати на украинските въоръжени сили край Харков. Поразен е и склад в района на Мерефянския механичен завод близо до Харков.