Руските военни са пресекли три опита за ротация на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на Южнодонецко направление край Золотая нива и Новодонецкое, съобщи за РИА Новости ръководителят на пресцентъра на групировката войски "Восток“ Александър Гордеев.

"Подразделенията на групировката войски "Восток" продължават да изпълняват бойни задачи на Южнодонецко направление. По време на активна отбрана три опита за ротация на 58-а мотопехотна бригада на ВСУ в районите на Золотая нива и Новодонецкое бяха спрени с артилерийски огън“, поясни Гордеев.

Освен това с артилерийски удари са поразени пунктове за временна дислокация на 58-а мотопехотна бригада в района на Урожайное, както и съсредоточаване на жива сила и техника на 79-а десантно-щурмова бригада на ВСУ в Новомихайловка.

На свой ред оперативно-тактическата авиация е атакувала украински позиции в района на Парасковиевка, добави ръководителят на пресцентъра на групировката войски "Восток“.

В неделя Министерството на отбраната в Москва съобщи, че на Южнодонецкото направление загубите на ВСУ възлизат на около 80 души и четири единици техника.