Щурмовите отряди на частната военна компания (ЧВК) "Вагнер“ са овладели два квартала на Бахмут в последните дни. Това съобщи пред журналисти официалният представител на Министерството на отбраната на Русия Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

"На донецкото направление щурмовите отряди на Вагнер освободиха два квартала в северозападната и югоизточната част на град Артемовск в хода на настъпателни операции“, заяви Конашенков.

Според официалния представител на руското министерство на отбраната въздушнодесантните войски са сковали действията на противника по фланговете на щурмовите отряди.

Едновременно с това е съобщава, че Въоръжените сили на Украйна са изпратили бронетехника в опит за пробив в района на Водяне и Авдеевка,  но руските войски са унищожили и повредили няколко танка и бойни машини на пехотата.

През последните дни украинските войски "направиха няколко опита за контранастъпление", пише "Российская газета", позовавайки се на военни кореспонденти в социалните мрежи.

Както пише "Московский комсомолец", "няколко бронетанкови групи" от ВСУ са тръгнали за пробив. Руските разузнавачи с помощта на дрон са видели движението на противника и са насочили артилерия и минохвъргачки срещу него.

"Няколко танка и бойни машини на пехотата бяха унищожени и повредени, няколко пехотни взвода бяха победени“, се казва в съобщенията на военните кореспонденти.

Иначе руските войски продължават усилията си да хванат Авдеевка в клещи, подобно на ситуацията в Бахмут.

Видеото показва на какво е заприличал Бахмут в резултат от бушуващите в течение на месеци битки в града.