В течение на последните дни руската армия е  развила успеха си в района на Красногоровка, намираща се северно от силно укрепената украинска крепост в Авдеевка. Сега въоръжените сили на Руската федерация се движат на запад от Новобахмутовка, като се съобщава, че са провели пълна зачистка на населеното място от остатъците на въоръжените сили на Украйна, пише "Рибар“.

Съгласно информацията на Telegram канала, южно от Новобахмутовка и североизточно от Красногоровка руските части надграждат успеха си, изтласквайки украинските формирования от два укрепени района. В момента ВСУ заемат позиции в горския пояс в близост до един от участъците на магистрала H20 и са в полуобкръжение.

Северозападно от Авдеевка продължават позиционните боеве край железопътната линия. След вилазката ВС на РФ в Петровское (Степовое), ВС на Украйна са прехвърлили резерви на този участък на фронта и са принудили руските военнослужещи да преминат зад железопътната линия. В същото време руските части разширяват зоната на контрол по ж.п. линията.

Продължава взаимният артилерийски обстрел на запад и югозапад.

Едновременно с това, според информацията на "Рибар“ от военен кореспондент, руснаците са предотвратили настъпление на ВСУ на Запорожкото направление на 23-24 март. Замисълът е бил основният удар да падне на Ореховския участък, като в града е била създадена ударна групировка с численост до усилеа батальонно-тактическа група.

Твърди се, че руснаците са решили да нанесат масирано огнево поражение по разкритите позиции на ВСУ и така настъплението е спряно, преди дори да започне.

От 21.00 часа до полунощ на 22 март в града са били ударени хотели и училища, к news pic 2
©
оито са били използвани за настаняване на личен състав както на ВСУ, така и на новосформираната десантно-щурмова бригада на Националната гвардия на Украйна "Червона Калина“ – общо, ударени са над 20 цели.

Няколко склада с боеприпаси, артилерийски снаряди, ПТРК и паркирано оборудване са изведени от строя.

Според информацията на "Рибар“, приблизителните загуби на противника достигат 500 убити и ранени. В града е спрян интернет, за да се предотврати изтичане на информация. Ранените се извеждат през Зализничное към Гуляйполе.

Информационното затъмнение около събитията в най-горещата точка от фронта - Бахмут, продължава. Въпреки това украински видеоклип показва смъртната опасност от придвижване по малкото останали пътища към и извън населеното място. Мястото на пресичане на малка рекичка е осеяно с поразени превозни средства.