Ситуацията в Часов Яр е под контрола на подразделения на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), но руските войски не спират опитите си да превземат града, "заливайки“ го с управляеми авиационни бомби. Това поясни говорителят на оперативно-стратегическата групировка войски "Хортица“ в ефира на телемаратона, съобщава изданието "Украинска правда“.

Според говорителя ситуацията около град Часов Яр остава тежка. Руснаците се опитват с всички средства да достигнат административните граници на Донецка област. ВСУ обаче продължават да контролират ситуацията.

"Противникът все още не е в града. Засега врагът използва своето предимство във въздуха, ракети и боеприпаси с голям калибър, опитвайки се да извърши щурмови операции“.

Волошин заяви още, че руснаците бомбардират града с управляеми ракети, като същевременно унищожават гражданската инфраструктура.

"Общо някъде от 20 до 30, а понякога и повече, руски самолети хвърлят бомби на ден върху позициите на украинските защитници и върху гражданската инфраструктура“, уточни той.

Според говорителя на ОСГВ "Хортица“ тактиката на руснаците е пълно унищожение с цел овладяване на "купищата прах“.