В северната част на Бахмут щурмовите отряди на частната военна компания (ЧВК) Вагнер са завършили зачистката на село Ягодное, то е изцяло под контрола на руските части, пише в последната си сводка "Рибар“. Загубата на това населено място е принудило личния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да се изтегли от един от кварталите в района на Ступка.

Освен това, според информацията от военните кореспонденти на фронта, "вагнеровците“ вече са навлезли в Дубово-Василевка, откъдето през нощта под прикритието на артилерията оставащите украински части са успели да се изтеглят. Въоръжените сили на Украйна обстрелват селото с помощта на РСЗО и щурмова авиация.

Сега украинските части бързо подготвят отбранителната линия Григоровка - Богдановка - Часов Яр, твърди "Рибар“. В жилищните блокове на Часов Яр се разполагат огневи позиции на ПТУР.

След окончателното прочистване на Ягодное и Дъбово-Василевка, най-логичното направление за атака ще бъде Хромово. Именно през това предградие, заедно с Берховка, преди това минаваха останалите маршрути за снабдяване на групировката на ВСУ в северните покрайнини на Бахмут.

Северозападно от Соледар командването на 10-та гвардейска бригада на ВДВ на Украйна очаква активирането на щурмовите отряди на ЧВК Вагнер и частите на редовната армия на линията Зализнянское-Васюковка. По отбранителната линия се изграждат ровове и окопи, отбелязват от руския Телеграм-канал.

На видеото на РИА Новости можете да видите висококачествени кадри от дрон какво е останало от Бахмут след многомесечните боеве за града.