Руските сили са прекъснали снабдяването на украинската групировка в Бахмут, всички пътища са под техен контрол. Това съобщи пред ТАСС в понеделник военнополитическият експерт, съветник на изпълняващия длъжността глава на т.нар. ДНР Ян Гагин.

"Артьомовск (руското име на Бахмут) най-накрая попадна в класическо оперативно обкръжение, нашите сили напълно контролират пътищата, водещи към града. Доставката на боеприпаси за гарнизона на Въоръжените сили на Украйна е прекъсната и спряна, ротацията и доставката на попълване на живата сила са прекъснати и спрени“, подчерта той.

По думите на Гагин, котелът в Бахмут скоро ще се затвори. По този начин, според него, Украйна всъщност вече е загубила важен логистичен център, хиляди военнослужещи и наемници, както и голямо количество военна техника.

На 25 февруари Гагин съобщи на ТАСС, че руската артилерия контролира всички маршрути и пътища, водещи към Артемовск, което на практика блокира снабдяването на украинската групировка в града.

Бахмут се намира в контролираната от Киев част на Донецка област и е важен транспортен възел за снабдяването на украинската групировка войски в Донбас. За града се водят ожесточени битки.