През нощта срещу 7 декември руските войски атакуваха Одеска област с ударни безпилотни самолети, удариха пристанищната инфраструктура на Дунавския регион - повредиха склад, асансьор, камиони и убиха един от шофьорите, пише "Украинская правда“, като се позовава на началника на регионалната военна администрация на Одеса Олег Кипер, Силите за отбрана на Южна Украйна, Областна прокуратура на Одеса.

"Тази нощ руските терористи атакуваха района на Измаил с ударни безпилотни самолети в продължение на почти два часа. Нашите сили за противовъздушна отбрана свалиха огромното количество  но, за съжаление, имаше попадения.

Окупаторите атакуваха прицелно пристанищната инфраструктура на Дунавския регион. Нанесени са щети на склад, елеватор и камиони. Шофьорът на един от камионите е загинал. На място е възникнал пожар, който е потушен незабавно от служители на Държавната служба за извънредни ситуации“, се казва в стобщението.

Силите за отбрана на Южна Украйна съобщиха, че изпращайки дронове към пристанищната инфраструктура на Дунавския регион, руснаците отново са се възползвали от особеностите на ландшафта и близостта на държавната граница на Украйна.

Силите за противовъздушна отбрана на ВСУ са унищожили 11 БЛА "Шахед-131/136", но има попадения в пристанищната инфраструктура.

В резултат на нападението е загинал 56-годишен шофьор на камион, съобщиха от Одеската областна прокуратура.