В четвъртък, 21 март, руснаците нанесоха мощен ракетен удар по Киев, а столичните власти вече заговориха за последствията. Първо се съобщаваше за няколко жертви, а по-късно броят им достигна 10, пише УНИАН.

В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

Според Киевската градска военна администрация в резултат на въздушна атака в район Святошински, предварително в жилищна сграда, ударната вълна е счупила прозорци. В квартал Шевченко осколки са повредили жилищна сграда - информацията се изяснява.

В същия район по предварителни данни има пожар на територията на детска градина. По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

"В района на Подолск, в резултат на падащи ракетни отломки, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда“, добави градоначанлникът. По-късно Кличко съобщи, че в същия район гори покрив на жилищна сграда.

Освен това той уточни, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни сгради са били счупени от ударната вълна.

Кличко написа в 5:45, че са известни четири жертви - една жена в Святошински район и трима души в Шевченковски. Малко по-късно, в 5:57 ч., кметът сподели, че вече са известни осем жертви. "До момента няма хоспитализирани. Лекарите оказаха помощ на всички на място", заяви Кличко.

В 6.23 ч. кметът съобщи, че броят на пострадалите е нараснал до 10 души, като двама от тях са хоспитализирани. "Останалите бяха лекувани от лекари на място. По-специално шестима души са ранени в столичния квартал Шевченко. Четирима са ранени в Святошински", отбеляза кметът.