Трети естонски доброволец е загинал във войната в Украйна, той се бие в състава на 3-та щурмова бригада, чийто гръбнак е съставен от бойци на батальона "Азов“.

Според вестник Postimees, 42-годишният Мартин Яегер е пристигнал в Украйна преди година. Мъжът е служил в различни части, а преди месец е преминал в Трета десантно-щурмова бригада.

На 21 юни военнослужещ загива в бой на границата на Харковска и Луганска област, близо до село Райгородка на Купянско-Сватовско направление. Той е служил в елитния разузнавателен батальон на естонските сили за отбрана повече от 10 години, през 2013 г. е участвал в чуждестранна операция в Афганистан.

Смъртта на военнослужещия бе потвърдена от естонското посолство в Киев. "Борейки се за свободата на Украйна, естонският доброволец Мартин Йегер загина. Това е третият естонски доброволец, загинал в пълномащабна война, отприщена от Русия“, се казва в публикация на посолството.

През март 2023 г. стана известно, че бившият офицер от естонските сили за отбрана Иво Джурак е загинал близо до Бахмут. Човекът воюва за Украйна от първата година на пълномащабната война.

Още през октомври миналата година стана известно за смъртта на Танел Кригул в района на Лиман. Къщата, в която се намирали военнослужещите, била атакувана от руски дрон камикадзе.