Франция подготвя контингент от около 2000 военнослужещи за изпращане в Украйна. Това увери директорът на Службата за външно разузнаване на Руската федерация Сергей Наришкин, предава РИА Новости, като се позовава на прессъобщение.

"Сегашното ръководство на страната не се интересува от смъртта на обикновените французи и тревогите на генералите. По данни, получени от руското външно разузнаване, вече се подготвя контингент за изпращане в Украйна. В началния етап той ще възлиза на около 2000 души“, поясни началникът на ведомството.

По думите на Наришкин френските военни се опасяват, че такава значима военна част няма да може да бъде прехвърлена и разположена в Украйна незабелязано.

"По този начин тя ще стане приоритетна легитимна цел за атаки от руските въоръжени сили. Това означава, че ще я сполети съдбата на всички французи, които някога са идвали на територията на Руския свят с меч“, предупреди той.

Наришкин отбеляза, че Париж е видимо обезпокоен от увеличения брой убити французи в Украйна. Той посочи, че президентът на Франция Еманюел Макрон рано или късно ще трябва да разкрие "грозната истина“ пред обществото, но се опитва да отложи този момент максимално.