Военни от "руското подполие“ са осъществили удар по Харковския завод за транспортно машиностроене "Малишев“, съобщи координаторът на "Николаевското подполие“ Сергей Лебедев пред РИА Новости.

"Сутринта на 21 септември, около 6 часа, беше извършен ракетен удар по Слободски район на град Харков. Там се намират складовете на заводите Малишев и Фрунзе", заяви той.

Лебедев предостави на агенцията и снимки, на които се виждат последствията от атаката - стълбове дим, издигащи се над територията на завода.

Според него подполието е регистрирало шест взрива.

"Третият от тях е  бил голямо избухване на пламък, а според показанията на жители на Харков е имало облак дим заедно с искри“, уточнява събеседникът на агенцията.

Той отбеляза, че ударът е бил много точен, всички ракети са ударили заедно, а харковското подполие е получило предварително информация за попълването на складовете с оборудване в тези заводи.

"Проруското подполие на град Харков регистрира движението на техника, която доставяше някакъв товар до тези складове. Днес подполието регистрира точността на удара и резултатите от взривовете", обобщи Лебедев.

В четвъртък сутринта началникът на Харковската областна военна администрация (ОВА) Олег Синегубов също съобщи за поражението на производствената сграда на предприятието в Слободски район - на същото място, където се намират заводите Малишев и Фрунзе.

Харковският завод за транспортно машиностроене е част от концерна "Укроборонпром". Произвежда и ремонтира танкове, танкови двигатели и бойни машини на пехотата за нуждите на въоръжените сили на Украйна.