Военнослужещите от групировката "Център" с помощта на преносими зенитно-ракетни комплекси (ПЗРК) "Верба" са ​​унищожили три украински БЛА. Това е заявил пред ТАСС ръководителят на пресцентъра на групата Александър Савчук.

"Екипажите на преносимите зенитни комплекси "Верба“ унищожиха три безпилотни летателни апарата на въоръжените сили на Украйна“, заявява той.

Също така, според него, в Краснолиманско направление артилерийските части са нанесли огневи поражения по районите на съсредоточаване на жива сила и огневи средства на украйна. "В хода на контрабатарейната битка артилерийските части на бяха открити и поразени“, добавя офицерът.

ПЗРК "Верба" ​​е предназначен за унищожаване на въздушни цели - тактически самолети, ударни хеликоптери. Предимството на комплекса е високата вероятност за поразяване на крилати ракети и безпилотни летателни апарати, повишена чувствителност, точност, селективност на целта и устойчивост на шум. Комплексът е способен да поразява цели на височина от 10 до 4500 м, на разстояние от 500 до 6500 м.