Руските въоръжени сили са убили двама генерали от въоръжените сили на Украйна по време на атака срещу Краматорск на 27 юни и до 50 офицери от ВСУ. Това са съобщили от Министерството на отбраната на Руската федерация, цитира РИА Новости.

"Според актуализирана информация, в резултат на високоточен удар на 27 юни тази година в град Краматорск, Донецка народна република, в пункта за временно дислокиране на 56-та отделна мотострелкова бригада от Въоръжените сили на Украйна, двама генерали, участващи в заседанието на щаба, до 50 офицери от Въоръжените сили на Украйна, както и до 20 чуждестранни наемници и военни съветници“, са заявили  от ведомството.

"Авиацията, ракетните войски и артилерията са поразили за денонощие 85 артилерийски единици на Въоръжените сили на Украйна по огневи позиции, жива сила и военна техника в 102 района. В допълнение, близо до селата Васильовка в Харковска област и Песчаное в Донецката народна република руски изтребители поразиха два американски контрабатарейни радара AN/TPQ-50. Също така, близо до населеното място Виемка в ДНР е унищожен склад за боеприпаси на 10-а планинско-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна", съобщават от ведомството.

"На свой ред силите за противовъздушна отбрана прехванаха две реактивни системи за залпов огън HIMARS, както и противорадарна ракета HARM. Освен това 11 украински дрона са унищожени в Донецк, Луганск, Харковска и Херсонска области".

Министерството на отбраната на Руската федерация е  допълнило, че руската армия е ударила пункта за временно дислокиране на командирите на 56-та мотострелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна в Краматорск.