Щурмови отряди, с подкрепата на Въздушнодесантните войски (ВДВ), са овладели още два квартала в Бахмут, съобщава руското министерство на отбраната в канала си в Telegram, цитиран от РИА Новости.

"В донецкото направление щурмовите отряди превзеха два квартала в северозападната и западната част на град Артемовск (Бахмут). Оперативно-тактически удари и удари на армейската авиация, артилерийски огън от Южната група войски разгромиха подразделения на 57-а мотопехотна и 80-а въздушно-десантна бригади на Въоръжените сили на Украйна в района на населените места Богдановка и Ступочки“, се посочва в съобщението.

На свой ред подразделенията на ВДВ са оказали подкрепа на щурмовите отряди, задържайки украинските войски по фланговете, отбелязват от ведомството.

Бахмут се намира на север от Горловка. Това е важен транспортен възел за снабдяване на украинските сили в Донбас. За града дълги месеци се водят ожесточени битки.

По-рано основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че бойците на групировката са окупирали 95,7 хиляди квадратни метра от града, докато 2,42 квадратни километра остават под контрола на украинските сили, цитират от медията.

Министерството на отбраната на Руската федерация е съобщило, че руските военни са разрушили моста, по който въоръжените сили на Украйна са прехвърляли резерви в Бахмут.