Руските войски разрушиха мост край село Часов Яр в Донецко направление, по който "Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитаха да прекарат боеприпаси и да прехвърлят резерви в Артемивск (Бахмут)". Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

В района на село Часов Яр на Донецката народна република е разрушен мост, по който въоръжените сили на Украйна се опитаха да транспортират боеприпаси и да прехвърлят резерви в Артемовск (Бахмут)“, посочи ген. Конашенков.

Броят на убитите при обстрела на Ясиноватая, Донецко направление от въоръжените сили на Украйна нарасна на трима.

В Донбас от началото на април сапьорите са неутрализирали над 1800 взривни предмета.

Въоръжените сили на Украйна изстреляха почти 30 артилерийски снаряда от калибър на НАТО по ДНР.

Министерството на отбраната съобщи за пресичането на действията на три украински ДРГ ( Украински диверсионно-разузнавателни групи) в Харковска област.

Руските въоръжени сили са спрели действията на група украински диверсанти в Новомихайловския район на Донецко направление.

Унищожен е склада за боеприпаси на 66-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна в Луганско направление.

Министерството на отбраната съобщи за поражението на 107 артилерийски единици на въоръжените сили на Украйна на огневи позиции.

Министерството на отбраната съобщи за унищожаването на до 300 украински военни и наемници в Донецко направление.

Министерството на отбраната заяви,  че щурмоваците продължават настъплението си в западната част на Артемовск (Бахмут).

Руски системи за ПВО свалиха два украински самолета Су-25 в района на Херсон.

Според Министерството на отбраната, авиацията и артилерията на руската група сили "Център“ за денонощие са унищожили до 65 бойни ЗСУ, както и две вражески гаубици в посока Краснолиманск. 

Въоръжените сили на РФ унищожиха два склада с боеприпаси на въоръжените сили на Украйна край Краматорск и Авдиеевка.

Руските войски са унищожили за денонощие над 90 бойни единици на въоръжените сили на Украйна и американската артилерийска система М777 в южнодонецкото и запорожското направление.

Министерството на отбраната съобщи за унищожаването на до 80 военни части от въоръжените сили на Украйна в посока Херсон.