Екипажите на фрегатата "Адмирал Горшков" от Северния флот на Руската федерация и ескортирания от него сухотоварен кораб "Пижма" са спасили 68 пътници на чуждестранния кораб от типа яхта "Авалон", който е бедствал в териториалните води на Гърция. Това са съобщили от Министерството на отбраната на Руската федерация, цитира ТАСС.

"Тази нощ екипажите на фрегатата "Адмирал Горшков“ от Северния флот, изпълняваща задачи в състава на постоянния състав на ВМФ на Русия в Средиземно море, и ескортирания от него сухотоварен кораб "Пижма“ спасиха 68 пасажери на бедстващия в териториалните води на Гърция чуждестранен кораб "Авалон“, се посочва в съобщението.

"Спасителната операция премина успешно. Хората от изгубилия курс кораб са евакуирани на борда на сухотоварния кораб "Пижма“, където им е оказана необходимата медицинска помощ и са откарани в залива на остров Калимнос, за да бъдат прехвърлени на катери на гръцката брегова охрана“, са съобщили от министерството.

CNN Greece съобщава, че бреговата охрана на Гърция участвала в спасяването на  68 мигранти на бедстващия кораб "Авалон“ в териториалните води на Гърция. 

"Кораб, плаващ под руски флаг, спаси хора. 68 души са изпратени на остров Калимнос", е заявил говорител на бреговата охрана.