Воюващият на страната на Украйна "Руски доброволчески корпус“ обяви в социалните мрежи, че "е изпълнил бойни задачи“ в Брянска област, съобщава "Украинская правда“.

На 6 април губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че служители на граничния отдел на ФСБ са спрели опит на "20 украински диверсанти“ да навлязат в Русия. Според него това е станало близо до село Случовск, което се намира на около 1,5 км от границата с Черниговска област на Украйна.

Ръководителят на региона заяви, че руските въоръжени сили, съвместно с граничните войски, са нанесли "огнево поражение на противника“.

Малко по-късно в Telegram се появи изявление на "Руския доброволчески корпус“, че казаното от Богомаз е лъжа. РДК съобщава, че отново е "посетил“ Брянска област, където бойците са успели да изпълнят "бойни задачи“, да общуват с местните жители, да им раздадат листовки и "да ги помолят да се укрият по време на военните действия“.

Като доказателство корпусът публикува видео, в което неговите бойци наистина общуват с жителите на село Случовск и водят военни действия там.

През март бойците от тази групировка нахлуха за кратко в няколко села в руската гранична Брянска област, но бяха отблъснати от притеклите се руски части.