Руските войски са унищожили склад с тежки БпЛА и цех за тяхното производство в град Запорожие с атака с "Искандер“, предава ТАСС. Ударите срещу предприятията на украинския военно-промишлен комплекс се нанасят в отговор на опитите на Киев да повреди съоръжения в руската нефтена и газова индустрия, поясниха от Министерството на отбраната в Москва.

"На 8 април тази година Въоръжените сили на Руската федерация в резултат на удар на оперативно-тактически ракетен комплекс "Искандер“ напълно унищожиха склад с тежки БпЛА и цех за тяхното производство в град Запорожие“, съобщиха от ведомството.

В разпространения текст се уточнява, че руснаците нанасят удари с далекобойно високоточно оръжие по предприятия на военно-промишления комплекс, цехове за производство на оръжия и дронове, както и енергийни обекти, които захранват военно-промишления комплекс на Украйна в отговор "на опитите на Киев да нанесе щети на руската нефтена и газова промишленост и енергийни съоръжения“.

Според видео, публикувано от руското военно ведомство, ударът е попаднал точно в центъра на сградата. Кадри от руски дрон показват, че близките сгради са останали почти неповредени, а самият цех е почти напълно разрушен.