Руските войски са се примирили със загубата на Изюм и според съобщението на най-авторитетния проруски Телеграм канал – "Рибар“, се изтеглят от града.

Според непотвърдена информация от мястото на събитието, руските въоръжени сили се изтеглят от Изюм отвъд река Оскол, за да избегнат обкръжението в случай на пробив на врага към Оскол и Гороховатка.

"Очевидно на настоящия етап не е възможно да се запази логистиката на Изюм, така че е направен избор в полза на запазването на войските, за да се избегне котела“, се обяснява в съобщението.

Информацията се потвърждава и от военния кореспондент "Безсонов“, според когото освен Изюм, изтеглянето е обхванало и няколко други населени места.

Военният кореспондент "Среда“ пише: "Току-що излязох от Изюм по единствения останал път“. По думите му, "ситуацията е изключително тежка. ВСУ са съсредоточили голяма групировка“.

Ако това действително се потвърди, руските войски ще изгубят важен плацдарм за своята интервенция в Украйна, което ще затрудни неимоверно и настъплението им в Донбас