Властите в Санкт Петербург наредиха временно затваряне на международното летище "Пулково“, съобщава вестник "Коммерсант“, като допълва, че информацията за причините за решението е противоречива.

Летище Пулково спря да приема и изпраща самолети, съобщи първоначално правителството на Санкт Петербург в Telegram. "Летище "Пулково“ временно не приема и не изпраща самолети“, обявиха от градската управа в първоначално изявление. След това съдържанието на съобщението бе променено: "На летище "Пулково“ е обявено забавяне на полетите до 12 часа. Летището и неговите услуги работят в нормален режим“. Съдейки по онлайн таблото на "Пулково“, регистрацията на пътници за заминаващи полети продължава, някои от полетите вече имат статут "качването е завършено“.

Източник на ТАСС, запознат със съобщение от "Росавиация“, съобщи: "Информираме ви за въвеждането на временни ограничения на въздушното пространство до 10:20 UTC (+2 часа българско време) в зона, ограничена от кръг с радиус 200 км, на всички височини. Молим ви да използвате алтернативни полети и да си осигурите гориво“.

Според данните на услугата Flightradar24, която проследява движението на самолети, в небето над града и Ленинградска област няма граждански самолети. Полетите от Москва до Санкт Петербург правят кръгове или се връщат обратно.

РИА Новости, позовавайки се на представител на службите за спешна помощ, съобщи на свой ред, че небето над летището е затворено заради неизвестен обект. "Близо до летище "Пулково“ лети неизвестен обект. Небето е затворено, полетите и кацанията на самолети са спрени“, каза източникът. Каналът РЕН ТВ, позовавайки се на анонимен източник, съобщава, че "в небето има военни самолети, издирва се нарушителят".