Системите за противовъздушна отбрана на Русия са свалили два дрона, които са се опитали да атакуват Севастопол, съобщи губернаторът на областта Михаил Развожаев в канала си в Телеграм, предава РИА Новости. Той подчерта, че опитите за атака продължават.

"Нашите сили за противовъздушна отбрана работят в момента. <...> По предварителна информация два БПЛА вече са свалени“, пише той.

Развожаев уточни, че по време на атаката не са пострадали цивилни обекти, всички сили и служби са в готовност. Той също така призова местните жители да запазят спокойствие.

Градската управа на свой ред обяви спиране на движението на морския пътнически транспорт.  Малко по-късно той бе пуснат отново.

Украинските войски многократно са се опитвали да нанесат удари по града с помощта на дронове. На сутринта на 29 октомври Украйна нанесе удар срещу корабите на Черноморския флот и цивилните кораби, които се намираха на външните и вътрешните рейдове на базата в Севастопол.

Впоследствие Москва спря, но след това възобнови участието си в "зърнената сделка“

 на 2 ноември. В същото време Киев даде гаранции, че зърненият коридор в Черно море и украинските пристанища няма да бъдат използвани за водене на военни действия срещу Русия.