За поредна нощ руските сили извършиха атака срещу територията на Украйна с ракети и дронове Shahed, предава РБК-Украйна.

От сутрешната сводка на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна става ясно, че всички безпилотни апарати на руснаците са свалени от силите и средствата на ПВО.

"Тази нощ Руската федерация нанесе пореден въздушен удар по Украйна – задейства 2 ирански ударни БпЛА тип Shahed“, се казва в сводката.

Всички вражески дронове са идентифицирани и успешно унищожени от противовъздушната ни отбрана, допълват от военното командване.

Около полунощ в южните и северните райони на Украйна бе обявена въздушна тревога, като командването на ВВС съобщи за група атакуващи дронове на руснаците, а също така предупреди за заплаха от ракетни атаки. Малко по-късно тревогата бе отменена.

Уточнява се, че в района на Одеса силите на ПВО са свалили всички задействани 13 безпилотни самолета. Кривой Рог отново е атакуван. Съобщава се за попадения върху две промишлени предприятия, един човек е пострадал. Още няколко дрона са унищожени край Харков.

Общо руснаците са изстреляли 20 дрона и 4 крилати ракети към Украйна, част от които са били свалени.