Руските сили са превзели централната железопътна гара в Бахмут, съобщава германският вестник Die Zeit, като се позовава на доклади от Института за изследване на войната (ISW) и военни блогъри.

Подчертава се, че информацията е подкрепена с военни карти, като се припомня, че "наскоро украински военен блогър съобщи за боеве около гарата“. Редакцията не разкрива името му и пояснява, че информацията не може да бъде "независимо проверена“.  

Междувременно Министерството на отбраната на Русия съобщи за превземането на още три високи жилищни блока в град Бахмут. Наемниците от ЧВК "Вагнер“ и редовните руски части атакуват заедно. Говорител на украинските въоръжени сили също съобщи, че войските на "Вагнер“ напредват в малки тактически единици и са следвани от руската армия.

Генералният щаб на ВСУ потвърди за тежки боеве в и около Бахмут. Руските войски са атакували украински позиции на няколко километра западно от града, близо до Хромово и Богдановка. Според информация на ISW Русия контролира повече от три четвърти от градската зона.