Войските на Руската федерация нанесоха ракетен удар по Запорожие и предградията му, в резултат на който са пострадали няколко души и са регистрирани разрушения на инфраструктурни съоръжения. Това съобщи в "Телеграм“ ръководителят на Запорожската областна военна администрация (ОВА) Александър Старух, предава Укринформ.

"Врагът нанесе ракетен удар по областния център и предградията. Има унищожаване на гражданска, жилищна и индустриална инфраструктура“, написа Старух, като допълни, че е постъпила информация за няколко леко ранени. На място работят всички служби, отбеляза още ръководителят на ОВА.

Секретарят на градския съвет на Запорожие Анатолий Куртев обяви допълнитлни подробности за последствията от обстрела.

"Трима души са транспортирани в болници. Сред тях има две деца на 9 и 15 години“, написа Куртев в "Телеграм“, като подчерта, че на всички пострадали се оказва спешна медицинска помощ. Той добави, че на мястото на удара работят спасители на Държавната служба за спешна помощ, лекари и комунални служби.

"Хората могат да получат помощ в обществените автобуси. В близост стартира работата на териториалния информационен център“, отбеляза още секретарят на Общинския съвет.