Русия продължава настъплението си към Бахмут, като напредват във всички посоки в града, съобщава германският вестник Die Zeit, като се позовава на информация от Института за изследване на войната (ISW). От редакцията обаче поясняват, че твърденията, направени от двете страни във военната зона за жертви или военни успехи, рядко могат да бъдат независимо проверени.

По последни данни руските сили са напреднали във всички посоки, но най-сериозни успехи имат в югозападната и централната част на Бахмут. Въпреки това темпото на офанзивата се е забавило, според украинските военни.

Началникът на Генералния щаб на САЩ Марк Мили съобщи по-рано, че около 6000 професионални наемници и 20 000 до 30 000 новобранци в момента се бият в редиците на ЧВК "Вагнер“ край Бахмут. През декември Джон Кърби, говорител на Съвета за национална сигурност на САЩ, спомена за общо 50 000 бойци на "Вагнер“. ISW анализира, че разликата в числеността вероятно се дължи на загуби. Според Кърби 21 000 наемници от "Вагнер“ са били ранени, а други 9 000 - убити в Украйна.

В допълнение към офанзивите в Бахмут, Генералният щаб на ВСУ съобщава за отблъснати атаки по линията Креминна-Сватове близо до границата между регионите Харков и Луганск.