В нощта срещу неделя руските сили са обстреляли с ракети град Запорожие, предава РБК-Украйна, като се позовава на съобщение на секретаря на градския съвет Анатолий Куртев, публикувано в Telegram.

Съгласно разпространените данни, две ракети са поразили жилищни квартали, в резултат на което е разрушена къща и са повредени покривите и прозорците на редица съседни.

"До момента е известно за двама загинали - мъж и дете, родено през 2012 г., които са починали в линейка“, пише Куртев в съобщението си.

В болница е откарана и една жена. На друг човек е оказана долекарска помощ на място.

"Улицата е изключена от газ и ток. Всички съответни служби работят. Има два общински автобуса, в които хората могат да се стоплят и да пият топли напитки", допълни още секретарят на Градския съвет.

Агенцията съобщава и за три експлозии в Славянск, чути малко след полунощ местно време (съвпада с българското време). В града и региона не е била обявена въздушна тревога.

През миналия октомври Москва обяви Запорожката област в Украйна за част от състава на Руската федерация. Част от територията й, включително областният център – град Запорожие, останаха под контрола на украинските войски.