Въздушно-космически сили на Руската федерация са нанесли успешен групов ракетен удар по един от центровете за вземане на решения на украинските войски, съобщава РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната в Москва.

"Тази вечер ВКС нанесоха групов удар с далекобойно високоточно оръжие с авиационно базиране по един от центровете за вземане на решения на Въоръжените сили на Украйна. Набелязаният обект беше поразен. Целта на удара беше постигната“, се казва в изявлението.

Херсонско направление

От ведомството отбелязват, че за денонощие руските военни са ликвидирали повече от 25 украински войници, два пикапа, както и самоходна артилерийска установка "Акация".

Бахмутско направление

В районите на населените места Богдановка, Доброволие в Донецка област и Щербаки в Запорожка област са унищожени складове с боеприпаси на 57-ма и 72-ра механизирани бригади на ВСУ и 108-а бригада за териториална отбрана.

Съобщава се също, че Южната групировка успешно е отбила четири опита за настъпление на ВСУ в посока на населените места Клешчеевка и Берховка, като по този начин е попречила на противника да заобиколи или пробие отбраната на руските части.

В тази посока през деня са унищожени повече от 260 украински военнослужещи, пет танка, четири бойни бронирани машини; четири пикапа; две установки на "Град"; три самоходни артилерийски установки "Гвоздик“; една френска самоходна артилерийска установка Cezar; произведена в САЩ артилерийска система M777; гаубици Д-30 и "Мста-Б".

Краснолиманско направление

Руските военни са ликвидирали до 60 войници от ВСУ, две бойни бронирани машини, два пикапа, самоходна артилерийска установка "Гвоздик“, гаубици "Мста-Б“ и "Д-30“, допълват от министерството.

Като цяло през деня са поразени 84 артилерийски единици на противника на огневи позиции, както и жива сила и военна техника в 114 района.