Екипажи на щурмови самолети Су-25 от Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия са унищожили опорни пунктове и жива сила на украинските въоръжени сили на Северодонецкото направление. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, цитирани от ТАСС.

"Екипажите на ударната авиация на самолети Су-25 нанесоха удар с неуправляеми авиационни ракети по опорни пунктове и жива сила на противника на Северодонецко направление в зоната на специална военна операция. <...> Според резултатите от обективния контрол всички посочени цели са успешно поразени“, казват от министерството на отбраната на РФ.

От там отбелязват още, че след използването на авиационно оръжие екипажите са извършили маневра, освобождавайки топлинни капани, и са се върнали в базите си.

"Получихме бойна мисия да унищожим живата сила на противника. Достигнахме целевия район. Пуснахме неуправляеми ракети от позиция нос нагоре. Предният въздушен наводчик потвърди попадението. Живата сила беше поразена. Оказахме помощ на нашите войници, които са на самата фронтова линия“, заяви пилотът Су-25 с позивна Сталкер.