Няколко групи руски ударни безпилотни самолета са влетели на украинска територия и се движат по няколко траектории, съобщава УНИАН.

Според ВВС на ВСУ, дроновете са започнали да се засичат на украинска територия в 18:37 часа. В 19:26 стана известно, че групи атакуващи БПЛА от Днепропетровска област навлизат във въздушното пространство на Полтавска област, насочвайки се на северозапад, още няколко групи летяха в Днепропетровска област.

"Полтавска, Кировоградска, Харковска област са в заплаха от атакуващи БПЛА“, се казва в съобщението.

Още няколко групи са над Херсонска и Николаевска области, курсът е западен/северозападен.

В същото време военните предупредиха за заплаха от използване на балистични оръжия в Сумска, Полтавска, Донецка и Харковска области.

Към 19:51 движението на ударните безпилотни самолети изглеждаше така: в Кировоградска област - в посока Черкаска област; в Николаевска област - в посока Кировоградска област и Одеска област; в Полтавска и Днепропетровска области - северозападен курс.

В 20:32 ч. движението на ударните БПЛА е както следва: 1. От района на Одеса – в северно/северозападно направление. 2. От Кировоградска област в посока Черкаска област. 3. От Черкаска област през Переяслав в посока Киевска област.

В 20:58 движение на атакуващите БПЛА: 1. Във Виницка област (Ладижин/Тулчин) в северозападна посока. 2. В района на Киев (Бела Церков) в западна посока. 3. Друга група ударни БПЛА следва от Херсон в посока Николаевска област.

След известно време военновъздушните сили призоваха жителите на Черкаси да се скрият в убежищата, тъй като в района на града бяха открити дронове.

В 21:01 ВВС на Киев съобщиха, че във въздушното пространство е открит БЛА. Силите за ПВО работят по цели.

"Останете в укрития и други безопасни места по време на сигнала за въздушна атака. Поддържайте информационна тишина - не записвайте и не публикувайте работата на нашите защитници онлайн", призоваха от Киевската областна военна администрация.

В нощта на 25 ноември руснаците отново атакуваха Украйна с БПЛА. Дроновете се появиха на украинска територия около 3 часа сутринта, а час по-късно започна да действа противовъздушната отбрана. Президентът на Украйна Володимир Зеленски реагира на масираната атака. "Повече от 70 "мъченици" в нощта на деня на възпоменание на жертвите на Голодомора - геноцид. Съзнателен терор. Беше по това време. Руското ръководство се гордее, че може да убива. Нашите войници свалиха повечето от дроновете. За съжаление не всички. Но ние продължаваме да работим за укрепване на нашата ПВО", подчерта той.