Руските войски са нанесли ракетни удари през нощта по местонахождението на украинските оперативни резерви, съобщиха от Министерството на отбраната на страната, цитирани от РИА Новости.

"Всички набелязани цели са поразени. Целта на удара е постигната“, се казва в сводката на руското военно ведомство.

Както се уточнява, ударите са нанесени с високоточно авиационно оръжие с голям обсег. Отбелязва се, че руските военни са ударили и склад със западни боеприпаси и оръжия.

Какво още се казва в сводката:

Купянско направление

Групата войски "Запад“ с помощта на авиацията и артилерията е нанесла удари по части на Въоръжените сили на Украйна близо до Ивановка в Харковска област и Розовка в т.нар. "ЛНР“. Освен това е спряна дейността на група диверсанти близо до Тимковка в района на Харков.

Лиманско направление

Войници от групата войски "Център“ са нанесли удари на украински войници в района на Невски и Белогоровка в "ЛНР“, както и в Серебрянското горско стопанство.

Южнодонецко направление и Бахмут

Подразделенията на Въоръжените сили на Украйна са продължили "безуспешните си опити за атака на Южнодонецкото направление, както и край Бахмут. По-специално, на Времиевския плацдарм, те са пуснали разнородни части в настъпление, набързо формирани от останките на бригади, които преди това са претърпели тежки загуби.

На свой ред войниците от руската група войски "Восток", с подкрепата на авиацията и артилерията,са успели да отблъснат всички украински атаки, се твърди в сводката. В района на Макаровка в т.нар. "ДНР“ са били осуетени опитите за настъпление на три украински части, подсилени с танкове и бойни бронирани машини. От десет вражески бронетранспортьора осем са били унищожени.

Близо до Ровнопол в т.нар. "ДНР“ руски бойци са отблъснали две атаки, поразявайки два танка и три бойни бронирани машини. В района на Пречистовка при отблъскване на атаката е било възможно да се ликвидира по-голямата част от личния състав на ротната тактическа група на Въоръжените сили на Украйна, както и четири бойни машини на пехотата.

Освен това украинските войски на два пъти са се опитали да преминат в настъпление в посока Клещеевка, южно от Бахмут. Отбелязва се, че руските войски са отразили и двете атаки, като са попречили на украинските войници да пробият в отбраната. Твърди се, че украинците са загубили 350 военнослужещи, две бойни бронирани машини и шест автомобила.

Херсонско направление

Руските военни са продължили да нанасят огневи поражения на подразделенията на ВСУ на Херсонско направление, се съобщава в сводката на МО РФ.

В резюме, "само за денонощие руската авиация, ракетни войски и артилерия атакуваха 98 части на въоръжените сили на Украйна по огневи позиции, жива сила и техника в 114 района“.