По време на настъпателни операции руски части руската група войски "Запад“ са превзели населените места Тимковка в Харковска област и Артьомовка в Луганска област. Това се казва в последния военен доклад, който беше публикуван на 11 юни от пресслужбата на Министерството на отбраната на Руската федерация на официалните му ресурси, предава ТАСС.

Отбелязва се също, че руските войски са разгромили формированията на 3-та десантно-щурмова бригада ("Азов“), 14-а, 28-ма механизирани бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Купянск, Харковска област и Невское, Луганска област.

По данни на Министерството на отбраната на РФ украинските въоръжени сили са загубили повече от 560 военнослужещи в този участък на фронта за един ден. Освен това са унищожени пет автомобила, произведена в Полша 155-мм самоходна артилерийска установка "Краб“, американска 155-мм гаубица М777, две 122-мм гаубици Д-30 и две станции за радиоелектронна борба. Унищожени са още два склада с артилерийски боеприпаси на украинските въоръжени сили.