Подразделенията на руската групировка войски "Север"  са продължили настъплението в дълбочина на отбраната на Въоръжените сили на Украйна, съобщиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирани от РИА Новости.

"Жива сила и техника на подразделенията на 125-та механизирана бригада на ВС на Украйна, 112-та и 113-а бригади за отбрана са разгромени в районите на населените места Константиновка, Охримовка и Гранов, Харковска област“, ​​се казва в резюмето на хода на военните действия.

Освен това руските войски са отразили три контраатаки на украински десантни групи в района на Волчанск и Старица.

Въоръжените сили на Украйна в този район са загубили до 245 военнослужещи за едно денонощие, два танка, две бойни бронирани машини, два пикапа, три самоходни оръдия "Акация", гаубица Д-20, както и американска АН/ Контраакумулаторна станция TPQ-50.

Ведомството добави, че руската оперативно-тактическа авиация, безпилотни самолети, ракетни сили и артилерия са нанесли удари по украински военен персонал и техника в 95 региона.

Системите за ПВО на РФ са свалили 45 дрона, две американски оперативно-тактически ракети ATACMS, осем френски крилати ракети SCALP-EG, пет френски управляеми бомби Hammer, четири американски противорадарни ракети HARM, както и осем ракети HIMARS и Alder.